miercuri, 29 aprilie 2015

Cuptor electric incorporabil

În curând ne vom muta și noi la căsuță noastră, așa că printre altele ne trebuie și încorporabile pentru bucătărie și anume: cuptor, plită și mașină de spălat vase.

Voi începe cu alegerea cuptorului. Deocamdată am hotărât că vrem cuptor electric, care să aibă încălzire inferioră și superioară, deoarece am înțeles că astfel se coace mai bine mâncarea.

Dacă tot am primit azi newsletter-e de la altex si flanco că au Spring Black Friday, am început să mă uit la ofertele lor în special la cuptoare și plite. Am văzut oferte destul de bune la cuptoare începând cu 700lei și la plite începând cu 400lei, dar am început să mă uit la mai multe modele și în special mă bazez pe unealta de comparație a produselor, pentru a vedea asemănările și diferențele dintre ele.

Până acum, din ce am văzut trebuie să fie multifuncțional, să aibă indicele energetic de cel puțin clasă A, să aibă cel puțin 65litri capacitate, să aibă grill, ventilator, sistem de autocurățare, încălzire inferioră, încălzire superioră. Mai departe, mai vedem. Sunt care au și timer, iluminare interioară, încălzire rapidă, funcție de decongelare, blocare access copii, convecție aer fierbinte, grill cu convecție aer, grill cu suprafață mare, grill cu suprafață mică, treaptă pentru pizza și alte funcții speciale. Însă nu toate modelele au toate aceste funcții și să mai aibă și un preț convenabil. Așa că trebuie văzut care sunt mai importante și la care se poate face compromis.
  • Sistemul de autocurățare am înțeles că face viața mai ușoară, așa că am zis că ar trebui să aibă. 
  • Ventilatorul am înteles că nu ar fi așa vital, dar că e un avantaj în a îl avea. 
  • Un alt parametru care am înțeles că e util sunt suporturile telescopice pentru tăvi - rotițe care sunt de mare ajutor la verificarea mâncării, sau la adăgarea de alte ingrediente. 
  • Legat de controlul cuptorului, am înțeles că ar fi mai util controlul mecanic, efectic prin butoane, decât printr-un control electronic, deoarece acesta din urmă se poate defecta mai ușor.
Într-un final, după ce am comparat cred că mai toate cuptoarele electrice de până în 1600lei, am dat peste cel care are mai toți parametrii necesari: Bosch HBN532E5. Față de caracteristicile care le-am menționat ca fiind necesare și cele explicate cu bulină mai sus, mai are clasa de eficiență energetică A-20%, care am înțeles că ar fi aproximativ echivalent cu clasa A+, are 67litri capacitate cuptor și mai are în plus și: încălzire rapidă, funcție de decongelare, blocare access copii, grătar combi, treaptă pizza și gătire 3D. Sună destul de bine și la momentul actual se poate găsi la prețul de 1445RON, care pentru mine e un bun compromis.

Pentru mai multe informații, puteți găsi aici un link util cu diverse păreri pentru achiziția de cuptoare și plite încorporabile.

UPDATE: Până la urmă am mers pe varianta Beko OIM39701X de la Altex, cuptor pe care l-am cumpărat la prețul de 1300lei și care avea cam aceleași caracteristici ca cel de la Bosch. (Link produs)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu