luni, 8 iunie 2015

Hota incorporabila

Daca tot trebuie sa ne cumpărăm în curând și o hotă incorporabilă, am zis să fac un rezumat la ce articole am mai citit, la ce caracteristici trebuie să ne uităm și care sunt mai importante.
  • Debit de aer absorbit (m3/h) - "ar trebui să fie minim de 10 ori volumul bucătăriei, pentru ca într-o oră de gătit să se asigure minimum 10 schimburi de aer. O capacitate mai mare înseamnă o ventilare mai bună a bucătăriei." În cazul meu să fie mai mare de 330.
  • Număr viteze - "O hotă mai mare, dar utilizată la jumătate este mai silențioasă și va avea o durată de viață mai lungă." Recomandabil ar fi un număr mai mare de viteze care să asigure necesarul de la un anumit moment dat.
  • Nivel de zgomot (dB) - este un factor important, deoarece sunt hote care chiar și de la prima treaptă de viteză devin greu de suportat. Nivelul de decibeli se încadrează între 33 și 72 și un bun compromis ar fi în jur de 50.
  • Număr motoare - preferabil ar fi un singur motor. Mai multe motoare reprezintă și mai mult zgomot și sunt și mai puțin fiabile în timp.
  • Filtre - de preferabil ar fi să fie metalic, deoarece sunt lavabile. Cele sintetice trebuie înlocuite la 1-3luni, ceea ce presupune costuri adiționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu