joi, 29 ianuarie 2009

Filme: Twilight


M-am mai uitat si eu pe la cateva filme ( doar cateva ) in ultima vreme, dar cel ce e demn de mentionat e Twilight.
Filmul e bazat pe cartea cu acelasi nume al scriitoarei
Stephenie Meyer si face parte din seria Amurg ce mai contine si cartile: New Moon; Eclipse; Breaking Dawn si Midnight Sun.


In film este vorba de povestea de dragoste dintre o fata si un vampir ce face parte dintr-o familie de "vegetarieni" ( se hranesc cu sangele animalelor ). Tanara Bella devine o ispita pentru Eduard Cullen, vampir ce refuza sa se hraneasca cu oameni. El devine tot mai insetat de sangele ei, recunoscand ca nu a dorit sangele niciunei fiinte mai mult ca pe al ei.
Desi mi-a placut foarte mult modul in care este realizata atractia dintre cei doi, totusi filmul nu abunda in scene de dragoste ( acestea aproape ca lipsesc ). Aici ne este arata o alta fata a dragostei, cea in care este vorba in special de incredere: cand fata are curajul sa il sarute pe vampir, desi exista o extrem de mare posibilitate ca in urmatoarele secunde el sa o omoare. Dar si atunci cand el le-o prezinta pe Bella familiei: aceasta nu este ingrijorata de faptul ca ar putea deveni masa lor, ci daca acestia o vor accepta sau nu.
Eduard se simte foarte protector in privinta tinerei, insa Bella este pandita de o serie de pericole, iar intre cei doi intervin multe obstacole peste care trebuie sa treaca pentru a fi impreuna si in siguranta.

Desi imi plac foarte mult vampiri, cu greu gasesti un film bun de acest gen. Insa acesta m-a cuprins si l-am trait, lasandu-ma la final placut impresionata si abia asteptand continuarile.

Quotes that I liked:

Edward Cullen: Are you afraid?
Isabella Swan: I'm only afraid of losing you.



Un comentariu: