- Circuit Turcia: Istanbul, Cappadocia, Antalya, Troia, Efes, Oludeniz, Marmaris, Kusadasi (Pamukkale) + Pestera Devetaki, Bulgaria
- Grecia: Corfu+Santorini, Lefkada sau Thassos
- Capitale europene: Budapesta (1660km), +Viena(2150km), +Praga(2770km) [distante dus-intors din Iasi]
- Circuit Croatia: Plitvice, Krka, Dubrovnik
- Islanda
- Irlanda
- Scotia
marți, 30 decembrie 2014
Optiuni concediu 2015
Opțiuni de concediu 2015:
luni, 29 decembrie 2014
DC Universe
Iarna trecută, după ce tocmai terminasem de văzut seriile animate Justice League si Young Justice, fiind însetată de ceva mai mult, am dat peste o lista cu toate filmele din universul DC și mi-am propus să le văd pe toate. Ca o retrospectivă a anului ce a trecut, deocamdată am reușit să tai de pe listă următoarele:
Încă un pic și termin :)
- Superman: Doomsday
- Justice League: The New Frontier
- Batman: Gotham Knight
- Wonder Woman
- Green Lantern: First Flight
- Superman/Batman: Public Enemies
- Justice League: Crisis on Two Earths
- Batman: Under the Red Hood
- Superman/Batman: Apocalypse
- All-Star Superman
- Green Lantern: Emerald Knights
- Batman: Year One
- Justice League: Doom
- Superman vs. The Elite
- Batman: The Dark Knight Returns - Part 1
- Batman: The Dark Knight Returns - Part 2
- Justice League: The Flashpoint Paradox
- Superman: Unbound
- JLA Adventures: Trapped in Time
- Son of Batman
- Batman: Assault on Arkham
- Justice League: War
- Justice League: Throne of Atlantis
- Batman vs. Robin
- Justice League: Gods and Monsters
- Justice League vs Teen Titans
- Batman: Bad Blood
De văzut:
- Batman: The Killing Joke
- Justice League Dark
- Teen Titans: The Judas Contract
- Batman and Harley Quinn
Update: Și am reușit să fiu la curent cu filmele animate de la DC. Yey!
Update2: lista e în continuă desfășurare, deci va rămâne deschisă, pentru că tot apar filme noi. Yey2!
Update2: lista e în continuă desfășurare, deci va rămâne deschisă, pentru că tot apar filme noi. Yey2!
joi, 17 aprilie 2014
Deja-vu
Nu e prima dată când m-am gândit la asta, dar acum sunt din ce în ce mai convinsă că este adevărat.
Deseori ni se întâmplă să avem deja-vu-uri și există multe teorii despre ele, probabil unele chiar mai detaliate asupra aceleeași idei ca ale mele: Cred că deja-vu-urile sunt cauzate de vise. Cred că deja-vu-ul e ceva ce în trecut am visat, iar același moment îl experimentăm în prezent, ceea ce duce la ideea de vise ale viitorului.
Deseori ni se întâmplă să avem deja-vu-uri și există multe teorii despre ele, probabil unele chiar mai detaliate asupra aceleeași idei ca ale mele: Cred că deja-vu-urile sunt cauzate de vise. Cred că deja-vu-ul e ceva ce în trecut am visat, iar același moment îl experimentăm în prezent, ceea ce duce la ideea de vise ale viitorului.
vineri, 21 martie 2014
Impresii sejur Zakynthos
Tot am zis că scriu despre mult așteptatul sejur din Zakynthos, și tot am amânat. Am scris când m-am întors o parte, iar apoi tot am zis că îl continui și uite că acuși se face aproape un an de când am fost și tot nu l-am publicat.
Acum că mi-am făcut curaj să termin articolul, pot să vă împărtășesc „Jurnalul de bord” al excursiei, câteva impresii și poze :D
Am plecat duminică la prânz din București si am ajuns pe insulă luni pe la 10 și ceva dimineața. De cazat ne-am cazat cam peste o oră, după ce am ajuns în stațiunea noastră, Tsilivi. Imediat ce ne-am despachetat o parte din lucruri, am și fugit pe plajă. După ce ne-am găsit un loc bun de pus rogojina și prosoapele, ne-am dus să testăm și noi apa: un pic cam rece, dar suportabilă; iar apoi am stat un piculeț la soare, dar suficient cât să ne prindă un pic bronzul. Seara am fost la o tavernă locala, Wine&Roses unde am rămas profund impresionați de staff. Mâncarea a fost super, toți chelnerii au trecut pe rând pe la noi să ne întrebe dacă mâncarea sau dacă totul e ok, iar la final am primit și cocktailuri din partea casei.
Marți a fost cam înnourat, așă că ne-am decis să mergem cu pejosul până în capitala insulei, Zante, drum de aproximativ 5km. Pe drum bineînteles că ne-am oprit să mai facem poze pe ici pe colo și am prins și câteva locuri de unde se putea vedea o panoramă frumoasă atât asupra orașului Zante, cât și a insulei. Pe drum m-am delectat și cu câteva caise culese proaspăt din copac și cu câteva piersici(ceva mai crude). După ce am ajuns în oraș, ne-am plimbat de-alungul falezei, iar apoi ne-am oprit la o terasă memorabilă prin „No good, no money!”, la Ammos Taverna, unde am primit din partea casei un litru de vin și startere și unde s-a mâncat și caracatiță. ;))
Următoarea zi am petrecut-o prin stațiune, un pic și la plajă și în mare, iar apoi căutând oferte pentru excursiile opționale. Până la urmă am colaborat cu agenția myTours si am luat pentru joi - excursie cu autobuzul în jurul insulei (18euro), pentru vineri - excursie pe insula învecinată Kefalonia (38euro) și pentru sâmbătă - croazieră în jurul insulei (22euro).
De dimineaţă, ne-am adunat cu toţii în Zante, urmând să ajungă şi restul participanţilor turului din celelalte staţiuni. Până una,alta am avut un pic de timp la îndemână şi am vizitat şi Biserica Sf. Dionysos din capitală.
O dată ce am pornit la drum, prima oprire din tur a fost pe Dealul Bohali, de unde se poate vedea panorama oraşului Zante si asupra portului. Tot aici s-a putut vizita şi o biserică cu o icoană făcătoare de minuni.
O excursie la care ne-am gândit de mai multe ori dacă să o luăm sau nu, având în vedere că presupunea vizitarea unei alte insule, mult timp pierdut pe drum și ceva mai scumpă, dar ne-am gândit că slabe șanse să ne facem un concediu pe Kefalonia, așă că mai bine o vizităm acum. Iar eu vroiam musai să ajung la Lacul Melissani.
Prima oprire a fost la Biserica Sf. Gherasim, unde am dat și peste măicuțe din România și unde am putut vedea moaștele sfântului, iar apoi am vizitat Peștera Drogarati (al doilea obiectiv turistic ca importanță din Kefalonia, din punctul meu de vedere).
În imediata apropiere, se află și Lacul Melissani, un lac într-o peșteră al cărui tavan s-a prăbușit parțial, lăsând o priveliște superbă. Stalactitele ce pot fi găsite aici au fost datate ca având peste 15.000 de ani. În cadrul lacului, se află și o mică insuliță de 30m lungime, iar între aceasta și restul peșterei este un mic tronson de legătură cu partea a cărui tavan este încă intact. Apa are o culoare foarte frumoasă, este foarte clară și are o adâncime de pănâ la 40m, dar nu prea m-am avântat în a mă uita în jos. Se poate face un mic tur cu barca, ce s-a terminat prea repede pentru mine, la cât de entuziasmată eram să văd acest loc. Conform folclorului, peștera și-a primit numele de la nimfa Melissanthe, care a locuit în peșteră și s-a sinucis, arucându-se în lac după ce zeul Pan i-a respins avansurile. Tot acesta este motivul pentru care se mai numește și Peștera nimfelor.
Tot pe această insulă se pare că se petrece un eveniment inexplicabil pe data de 15 August, de sărbătoarea Adormirii Maici Domnului la Markopoulos sau Biserica cu șerpi. Timp de o săptămână își fac aparația mai mulți șerpi mici, neveninoși, iar după această dată dispar la fel de rapid precum au apărut.
Un alt obiectiv de interes este Myrthos Beach, o plajă frumoasă ce am văzut-o de sus și care e faimoasă datorită unui film ce s-a filmat aici.
Turul l-am încheiat în capitala insulei, Argostoli, unde am și mâncat.
Am făcut în schimb alte două opriri de înot, iar apa era așa clară încât ai fi zis că mai ai un pic și atingi fundul, deși în realitate era destul de adâncă. Am mers și pe la Blue Caves și am făcut poze, am trecut și pe lângă Marathonisis sau Turtle Island, locație unde se mai făceau și alte excursii opționale pentru a vedea broaștele țestoare Careta-Careta. Am vizitat și portul Vromi, unde este o stâncă ce seamănă cu o față, ce lumea o numește Fața lui Poseidon. (Personal, am observat-o mai bine în poze, după)
După cum ne mai zicea cineva, o altă opțiune este de luat excursii mai mici și punctuale, gen cea pentru Blue Caves sau cea pentru broaștele țestoase. Cu croaziera se face înconjurul insulei, dar cam un sfert sau 30% e interesant. În rest sunt cam aceleași chestii.
Oricum, priveliștea este nemaipomenită, de culoarea apei aproape de mal nu mă mai săturam, un albastru așa frumos de zici că e desenat.
Duminică ne-am bucurat de ultima zi petrecută pe insulă așa că dimineață am fost să stăm la soare și să ne bălăcim cât mai mult, dar asta a durat doar până pe la 1, când a început să picure. Apoi, după ce am mâncat, am fost pe la magazinele din stațiune pentru a face ultimele cumpărături, iar seara am revenit la Wine&Roses pentru a sărbători ultima seară pe Zakynthos, prin savurarea unei mâncări bune alături de niște chelneri foarte ospitalieri.
Luni, după ce am mâncat, am fost să savurăm un frappe și un desert tot la Wine&Roses pentru a ne lua „rămas bun”, iar apoi am mai făcut ultimele cumpărături din Tsilivi, urmând ca la ora 11 să vină autocarul să ne ducă mai departe. Așteptând feribotul către Kilini, am mai apucat să mai cumpărăm câteva suveniruri și din Zakynthos ( some shopping spree ;)) ) și să luăm și prânzul, iar apoi la ora 15 ne-am pornit spre Kalambaka, unde am ajuns în jurul orei 23. După ce ne-am dus bagajele în cameră, am ieșit un pic să colindăm orașul, iar pe drum ne-am oprit și la o tavernă locală pentru a mânca ceva.
A doua zi, la ora 7 am servit micul dejun, iar după ce ne-am „împachetat” bagajele înapoi în autocar, ne-am pornit încet către Meteore. Prima oprire a fost la Atelierul de icoane, unde un ghid român ne-a prezentat mai multe icoane, cum se numesc, ce reprezintă și pentru ce sunt bune, iar apoi ne-a prezentat și câteva tipuri de icoane, în funcție de cum sunt făcute.
Apoi, am început ascensiunea către Meteore, fiind impresionați de peisajul nemaipomenit. Ne-am oprit și am vizitat Mânăstirea Sfântului Ștefan, unde accesul se face printr-un pod. Aceasta este una din cele 6 mânăstiri care în prezent sunt încă funcționale, din totalul de 24 de mânăstiri care au existat până la momentul actual în cadrul Meteorelor. Este un loc deosebit de frumos și interesant și mi-aș dori să mai revin, dar să am posibilitatea să stau măcar câteva zile în zonă pentru a vizita toate mânăstirile care mai sunt deschise și a mă bucura mai mult de priveliștea de acolo.
După ce am plecat de la Meteore, ne-am îndreptat către Thessaloniki, unde s-au făcut două opriri, una la Biserica Sfântului Dumitru, izvorâtorul de mir și una la Turnul alb, marca semnificativă a orașului, iar apoi ne-am continuat drumul spre casă.
Cam asta a fost vacanța mea, a fost frumoasă și plină de locuri nmaipomenite, dar parcă totuși cam scurtă. Sper să mai revin în Zakynthos, dar voi reveni cu siguranță în Grecia, deoarece sunt multe alte locuri care cred că merită văzute în această țară.
Acum că mi-am făcut curaj să termin articolul, pot să vă împărtășesc „Jurnalul de bord” al excursiei, câteva impresii și poze :D
Am plecat duminică la prânz din București si am ajuns pe insulă luni pe la 10 și ceva dimineața. De cazat ne-am cazat cam peste o oră, după ce am ajuns în stațiunea noastră, Tsilivi. Imediat ce ne-am despachetat o parte din lucruri, am și fugit pe plajă. După ce ne-am găsit un loc bun de pus rogojina și prosoapele, ne-am dus să testăm și noi apa: un pic cam rece, dar suportabilă; iar apoi am stat un piculeț la soare, dar suficient cât să ne prindă un pic bronzul. Seara am fost la o tavernă locala, Wine&Roses unde am rămas profund impresionați de staff. Mâncarea a fost super, toți chelnerii au trecut pe rând pe la noi să ne întrebe dacă mâncarea sau dacă totul e ok, iar la final am primit și cocktailuri din partea casei.
In drum spre Zante |
Următoarea zi am petrecut-o prin stațiune, un pic și la plajă și în mare, iar apoi căutând oferte pentru excursiile opționale. Până la urmă am colaborat cu agenția myTours si am luat pentru joi - excursie cu autobuzul în jurul insulei (18euro), pentru vineri - excursie pe insula învecinată Kefalonia (38euro) și pentru sâmbătă - croazieră în jurul insulei (22euro).
Joi - Turul insulei cu autocarul
Biserica Sf. Dionysos |
O dată ce am pornit la drum, prima oprire din tur a fost pe Dealul Bohali, de unde se poate vedea panorama oraşului Zante si asupra portului. Tot aici s-a putut vizita şi o biserică cu o icoană făcătoare de minuni.
Priveliste de pe Dealul Bohali |
Următoare oprire a fost la Callinico Winery, înființată în 1918. Cu o producție de 300 sticle de vin/oră, aici se fac 13 feluri de vin, iar una din cele mai cunoscute e Verdea. Tot aici la finalul turului cramei, am degustat si cumpărat mai multe feluri de vin. (yey)
Apoi am ajuns și la locația mult așteptată, Navagio Beach :X putând-o vedea de sus. Vederea e superbă, iar culoarea apei ireală. Abia aștept să mai merg o dată ;))
Golful Navagio |
După aceasta am ajuns la portul Sf. Nikolas, unde am avut o pauză mai lungă pentru înot și pentru a mânca. Aici am avut ocazia să văd o mică caracatiță ce se plimba pe fundul apei aproape de mal de la o pietricică la alta și am mai văzut și atins și o stea de mare roșie (interesant :D). Tot de aici se putea merge într-un mic tur cu barca la Blue Caves, tur în care nu am fost, dar cred că se merită. Noi am zis că nu mai mergem pentru că am luat și o croazieră în jurul insulei și ne-am gândit că vom vedea atunci și peșterile. Avantajul la mini-turul special pentru Blue Caves e că se merge cu o barcă cu fund de sticlă și se poate vedea sub apă și, fiind o barca mai mică, se intră și prin peșteri, iar din ce am înțeles de la o prietenă este o experiență drăguță.
O altă oprire în cadrul excursiei în jurul insulei a fost la niște buticuri cu ulei de măsline și multe alte chestii de artizanat de vânzare unde am degustat uleiul pe pâine. ;)) Și tot printre opriri, se numără și cea la cel mai vechi măslin de pe insulă, despre care se spune că ar avea peste 2000 de ani.
Some Facts:
- Zakynthos face parte din Insulele Ionice la fel ca și Kefalonia și Corfu.
- Cel mai înalt munte de pe Insula Zakynthos este Mt Vrahionas cu o altitudine de 756m.
- Pe insulă sunt în jur de 1,8 milioane de măslini.
- Insula a fost puternic afectată în 1953 de un cutremur unde majoritatea clădirilor au fost distruse.
- Zakynthos și Rhodes sunt cele mai însorite grecești.
- Vulturul cu două capete, care este întâlnit des pe insulă este un simbol al credinței ortodoxe.
Vineri - Kefalonia
Kefalonia |
Prima oprire a fost la Biserica Sf. Gherasim, unde am dat și peste măicuțe din România și unde am putut vedea moaștele sfântului, iar apoi am vizitat Peștera Drogarati (al doilea obiectiv turistic ca importanță din Kefalonia, din punctul meu de vedere).
Lacul Melissani, Kefalonia |
Lacul Melissani |
Un alt obiectiv de interes este Myrthos Beach, o plajă frumoasă ce am văzut-o de sus și care e faimoasă datorită unui film ce s-a filmat aici.
Turul l-am încheiat în capitala insulei, Argostoli, unde am și mâncat.
Sâmbătă - Croazieră în jurul insulei
Din păcate de această croazieră nu ne-am putut bucura la maxim, pentru că vremea nu prea a ținut cu noi, a fost înnorat, a bătut vânturi și au fost valuri, iar spre final a și picurat un pic. Asta nu ne-a împiedicat să avem și câteva pauze de înot, dar cea mai importantă pauză de înot pe care abia o așteptam, cea de la Navagio Beach, nu s-a putut concretiza din cauza valurilor din golf.Blue Caves |
După cum ne mai zicea cineva, o altă opțiune este de luat excursii mai mici și punctuale, gen cea pentru Blue Caves sau cea pentru broaștele țestoase. Cu croaziera se face înconjurul insulei, dar cam un sfert sau 30% e interesant. În rest sunt cam aceleași chestii.
Oricum, priveliștea este nemaipomenită, de culoarea apei aproape de mal nu mă mai săturam, un albastru așa frumos de zici că e desenat.
Shipwreck Navagio |
Wine&Roses, Tsilivi |
A doua zi, la ora 7 am servit micul dejun, iar după ce ne-am „împachetat” bagajele înapoi în autocar, ne-am pornit încet către Meteore. Prima oprire a fost la Atelierul de icoane, unde un ghid român ne-a prezentat mai multe icoane, cum se numesc, ce reprezintă și pentru ce sunt bune, iar apoi ne-a prezentat și câteva tipuri de icoane, în funcție de cum sunt făcute.
Apoi, am început ascensiunea către Meteore, fiind impresionați de peisajul nemaipomenit. Ne-am oprit și am vizitat Mânăstirea Sfântului Ștefan, unde accesul se face printr-un pod. Aceasta este una din cele 6 mânăstiri care în prezent sunt încă funcționale, din totalul de 24 de mânăstiri care au existat până la momentul actual în cadrul Meteorelor. Este un loc deosebit de frumos și interesant și mi-aș dori să mai revin, dar să am posibilitatea să stau măcar câteva zile în zonă pentru a vizita toate mânăstirile care mai sunt deschise și a mă bucura mai mult de priveliștea de acolo.
După ce am plecat de la Meteore, ne-am îndreptat către Thessaloniki, unde s-au făcut două opriri, una la Biserica Sfântului Dumitru, izvorâtorul de mir și una la Turnul alb, marca semnificativă a orașului, iar apoi ne-am continuat drumul spre casă.
Cam asta a fost vacanța mea, a fost frumoasă și plină de locuri nmaipomenite, dar parcă totuși cam scurtă. Sper să mai revin în Zakynthos, dar voi reveni cu siguranță în Grecia, deoarece sunt multe alte locuri care cred că merită văzute în această țară.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)